Libre och Tandem x2 i sync?

För ett tag sedan vart jag uppmärksammad på att det börjat dyka upp dokument på nätet som föreslog ett samarbete mellan Abbott som gör Freestyle Libre och Tandem diabetes care som gör bland annat pumpen tandem t:slim x2.

Tandem t:slim x2

I ett utlåtande man kan finna på på Abbotts hemsida så beskrivs det att man undersöker möjligheter till ett samarbete mellan produkterna och företagen men att det inte innebär nån form av löfte i dagsläget att det är genomförbart.

Freestyle Libre

Man säger bland annat i utlåtandet ”för att hjälpa kunder att fullt ut förverkliga potentialen i de senaste framstegen inom diabetesteknik, säkerställer vi att våra produkter har interoperabilitet och skapar ett sammanhängande ekosystem där människor med diabetes kan hantera sina tillstånd på olika enheter från oss och andra företag sömlöst,” Jared Watkin , senior vice president, Diabetes Care, Abbott. (direkt översatt av google)

Man talar även om vikten att vi diabetiker ska kunna skräddarsy våra liv med våra enheter för att skapa dom bästa möjligheterna i våra behandlingar.

I dagsläget så funkar tandem t:slim redan med dexcom g6 för kontinuerlig glukos kontroll och kan bromsa basalen om den känner av att trenden pekar mot lågt blodsocker enligt rubin medicals hemsida.

Så vad innebär detta för oss?
Det har inte framkommit hur detta samarbete kan komma att se ut tekniskt eller i praktiken men vi vet att libre 2, som vi kanske kan anta är den tänkta produkten kommer att ha larm, men kommer kräva skanning för att man ska veta vad blodsockret ligger på.

Abbott vill nämligen att man ska skanna för att vara involverad i sin diabetes, min första tanke var att det är ett genialt sätt att sälja in att batteriet och tekniken inte klarar att strömma informationen och samtidigt behålla den otroligt smidiga designen och långa batteritiden.
(men vad vet jag, det är bara min teori)

Freestyle Libre

Och om det är så, så misstänker jag att scanning kommer behövas för tandem pumpen också, dock så kanske den kan sänka basalen om libren larmar för lågt vilket med dagens information är fullt möjligt. Den verkar dock inte kunna förmedla hur låg man är (om man förutsätter att min teori stämmer).

Men faktum är att tekniken går framåt och libren kanske får nya ”specs” med tiden, allt detta är löst beskrivet av den lilla information som finns där ute än så länge, och allt här ska självklart ses som spekulationer då produkten inte landat än, eller det sagda samarbetet heller för den delen.

Men det är en god och positiv indikator på att utvecklingen rasar framåt och att forskningen rullar på!

Kolla gärna in min insamling 🙂

https://www.diabetes.se/diabetesfonden/ge-en-gava/egen-insamling/skapa-egen-insamling/sockerisystemet-utmaning/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.