Freestyle Libre 2 Breakdown

Jag gav mig ut på ett uppdrag att ta reda på mer om kommande Freestyle Libre 2 och samla informationen här för er bekvämlighet (och för att jag själv uppskattar när det är ordnat så).

Utseendemässigt verkar Libre 2 förbli densamma förutom på förpackningen som såklart skriver ut Libre 2 och avläsaren som uppdaterats med lite fler logor.

I övrigt verkar funktionen vara som tidigare rapporterat att man måste skanna av pluppen för blodsocker men att den kan varna för högt eller lågt (man måste fortfarande skanna för att veta hur högt eller hur lågt).

Vilket dessvärre på en teknisk nivå just nu omöjliggör ”strömmande” information om blodsocker som man behöver för att t.ex använda smart-klocka för att se sitt blodsocker.
Det finns dock olicensierade produkter som löser detta problem åt dig t.ex miaomiao, dessa har dock inget med Abbott i sig att göra.

Miaomiao

Andra saker som användare rapporterat är att batteritiden blir väldigt kort på din mätare (Abbotts Libre mätare) när den står i beredskapsläge för larmet (ett problem som löser sig självt om du använder mobil med appen, som jag och troligtvis dom flesta gör).

Ett annat ”klagomål” har varit att när ditt blodsocker larmar och du ”checkar” av larmet så förblir det tyst tills du hamnar i ”normal” nivå och sen eventuellt passerar till hög eller låg igen.

Vilket t.ex skulle kunna leda till att du ”checkar” av larmet för högt blodsocker, du tar insulin, men det räckte inte och du ligger kvar över gränsen, så larmar den inte igen.
Detta kan såklart vara problematiskt med nattliga korrigeringar.

Detta verkar dock gå att ändra i appen om man tittar på bilden från videon här nedan, men det verkar som att Abbotts egna läsare än så länge bara larmar en gång per högt/lågt värde.

Videon (på tyska) hittar du här! ===>Video<===

Testpersonerna i dessa videos verifierar också att priset blir detsamma eller snarlikt som innan vilket gör att det finns få argument för att inte uppgradera, det är såklart positivt för oss användare som mer eller mindre ska bevisa lönsamheten på dessa produkter med våra förbättrade blodsocker, men det är även positivt för alla diabetiker där ute i Sverige som valt att betala själva för sina system, då dom av olika anledningar fått nerslag av vården att få dem. (i runda slängar 15 000 om året).

Jag vill dock förtydliga att dem flesta begränsningar som påtalats är mjukvarubaserade och kan således komma att ändras vid uppdateringar!
Se den här informationen som färskvara som publicerades den 29e september 2019, innan libren ens är officiellt släppt i Sverige!

Jag har blivit ombedd att kontrollera om larmet går att koppla till anhöriga, det har jag inte hittat konkret information om, men jag har svårt att se att det inte skulle komma då det är tekniskt möjligt och konkurrenterna erbjuder det.

Jag har blivit ombedd att kolla upp hur det går med lim-utvecklingen men där har jag tyvärr inga nyheter.

Jag har även fått indikationer på att bluetoothen är ganska begränsad och tappar signal ibland, det förvånar mig inte nämnvärt då många produkter med den tekniken har det problemet, man kommer kunna stänga av alarmet för signaltappet!

Det var allt jag hade för denna gången! Hör gärna av er med frågor och missa inte min insamling där jag kommer färga skägget blått som nästa mål (5000 kr)!

https://www.diabetes.se/diabetesfonden/ge-en-gava/egen-insamling/skapa-egen-insamling/sockerisystemet-utmaning/

En reaktion till “Freestyle Libre 2 Breakdown

 1. Det är tragiskt att folk får nedslag.
  Sjukvård, polis, brandförsvar, skola mm. Alltså den allmänna säkerheten i nutid och framtid.
  Är så dålig gentemot våra grannländer, trots betydligt högre skattetryck här i Sverige.
  Vi ska enligt skattekakan, vara nr 1 på allt detta. Men vi är i botten på det mesta.

  Tänk på vilka ni lägger er röst på.

  Tack för bra genomgång 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.