Mitt brustna leende.

En sak som alltid följer mig genom livet och påminner mig om min bakgrund är just mitt brustna leende.

När jag hamnade i tonåren så spårade livet ur, min mamma gick in i väggen, började dricka och mitt liv förföll, min diabetes vart värre, ångesten vart värre, pressen från skolan blev värre och pressen att svartjobba för att äta blev värre.

När jag inte kämpande för att klara dagen så sökte jag mig till spelens värld, jag hade en lång period i mina tonår där mina enda nöjen mer eller mindre var att spela och sova för att allt annat i livet sög.

Att svartjobba och spela hade för mig dock en farlig konsekvens, jag drack cola och kaffe för att orka med, i stora mängder, jag åt även det som var billigast och effektivast och fann mig ofta i godisavdelningen.

Detta kombinerat med ett konstant högt blodsocker ledde till att jag som 17åring åkte in med tandvärk och tandläkaren mer elle mindre dömde ut hela min mun.

Om mot förmodan min gamla tandläkare skulle läsa det här så vill jag att hon ska veta att jag är evigt tacksam för vad hon gjorde för mig!

Hon gjorde vad hon kunde för att laga alla felen innan jag fyllde 18 men skadan var redan skedd, jag gjorde flera rotfyllningar och hon gav mig tipset att börja spara för vad som komma skulle med min mun.

Nu 15 år senare så har livet tagit ut sin rätt, jag ser ut som fan i munnen och med tanke på att jag valde vägen med familj och uppenbarligen inte kan ge fan i att producera ungar så är knappast min mun prioriterad i havet av utgifter man har som flerbarnsfamilj.

Så jag försöker att aldrig le med öppen mun, och när jag gör det så kommer jag på mig själv och skäms, även fast det kanske inte är helt mitt fel.

Min förhoppning är att tandvård en dag ska räknas till vanliga vården, eller åtminstone få nån form av högkostnadskort som är realistiskt, för jag tycker inte tandvård ska vara en klassfråga, jag bryr mig inte heller nämnvärt om min egen tandvård, jag är förlorad, men för framtidens människor hoppas jag på bättring.

Om du uppskattade den här texten så kanske du även uppskattar och vill bidra till min insamling för att bota diabetes 🙂

https://www.diabetes.se/diabetesfonden/ge-en-gava/egen-insamling/skapa-egen-insamling/sockerisystemet-utmaning/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.