Diabetes hjälten: Kill.diabetes!

Jag tänkte skapa en blog-serie med för mig hjältar i vårat community, och först ut är kill.diabetes!

Efter jag varit med i programmet ”att leva utan att dö” så vart jag kontaktad av en helt underbar person med en minst lika underbar ide!
Faktum är att hennes ide var så bra så jag kände att jag måste ha med henne i bloggen!

Anna-Karin som också är känd som kill.diabetes på Instagram fick en ide 2016 efter att sett ett inspirerande tv-program om att bestiga Kilimanjaro.

Efter att ha klarat flera av dem svenska utmaningarna som kallas dom svenska klassikerna så kändes det som en passande utmaning.

Runt den här tiden får Anna-Karins syskonbarn diabetes typ 1 som senare kommer få innebörden att Anna-Karin kommer kalla sig just ”kill.diabetes” som dels ska anspela på Kilimanjaro men också ge ett tydligt budskap.

2018 är kill.diabetes på en föreläsning om diverse resor och bestämmer sig då för att det är dags att göra resan, hon träffar senare på en annan föreläsning Aron Anderson (besteg Kilimanjaro i rullstol) som kommer bli en inspirations källa till att samla in pengar till vad som till slut blir diabetesfonden.

I slutet av augusti 2018 är det dags att bli officiell efter att ha ordnat allt praktiskt och resan börjar mot att samla in så mycket pengar det går.

När vi sitter där vid mitt köks-bord och pratar så slår det mig vilken fin person som sitter mitt-emot mig och glatt berättar om sin ide’ som hon tränar järnet för att lyckas med, vilken inspiration hon är och vilket viktigt jobb hon gör helt utan egen vinning, och att det känns jätte viktigt för mig att få sprida hennes ord!

Målet är att det ska oavkortat gå 50 000 skr till diabetesfonden baserat på vad kill.diabetes tyckte var rimligt, men jag hoppas att vi tillsammans kan spräcka det!

Och i dagsläget har kill.diabetes samlat ihop hela 15000!

En fråga som snabbt dyker upp för mig när vi pratar är hur man förbereder sig för en sån resa?

Kill.diabetes svarar att hon fått ett 27 veckors träningsschema som är avsett för att dem flesta ska klara resan om dom följt programmet, men även att man helst tränar mycket med sin specifika packning som gärna ska vara noga utvald för dig av dig och jag börjar nånstans inse hur mycket insats som krävs. långt mycket mer än vad jag trodde.

Inte nog med detta utan hon gör även mindre insamlingar som ni kan läsa mer om via kill.diabetes på Instagram.

Avslutningsvis så passar jag på att fråga henne hur hon tänker på framtida insamlingar och vad nästa mål kan tänkas vara?

Hon svarar ödmjukt att hon fokuserar på att klara Kilimanjaro men att en dröm och kanske ett framtida mål är seven summits.

Nu hoppas jag att detta ska ge så bra spridning som möjligt och vill ni donera till diabetesfonden i detta ädla syfte så följer ni länken här!

Och vill ni sponsra eller på andra sätt ställa upp för denna underbara person så kan ni kontakta kill.diabetes på Instagram alt höra av er via min blogg så kan jag sätta er i kontakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.